Conversatie Nederlands voor vrouwen

/Images/marhh.pngDocent: Mariëtte de Bruijn

Informatie via   Tel. 015 212 6002 / 06 25 36 5015
                      E-mail: 
jetmarie07@gmail.com

Ik ben Mariëtte de Bruijn. Ik woon in Delft, aan de andere kant van de binnenstad. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd met mijn man Kris. Samen hebben we twee prachtdochters, die allebei studeren. Elke woensdag- en vrijdagochtend fiets ik naar Buurthuis Het Voorhof om conversatieles te geven. Twee groepen vrouwen van heel verschillende nationaliteit, leeftijd en achtergrond komen op deze ochtenden om half tien bijeen met als doel: samen Nederlands praten.

Ik draag als docent wekelijks een onderwerp aan. Bijvoorbeeld ‘Typisch Nederlands’, ‘Gezond en ziek zijn’, ‘Beroepen’, ‘Kleding’, ‘Man < - > vrouw’ en ‘Water’. Vaak maak ik er ook een A4-werkblad bij. Daarmee gaan we aan de slag. Het luisteren en praten in de Nederlandse taal staat centraal. In de tussentijd hebben we naast dit serieuze werk gelukkig ook veel plezier en leren we elkaar steeds beter kennen. De groep is heel gemêleerd. Dames uit o.a. Somalië, Iran, Hongkong, Bosnië, Wit-Rusland en Marokko schuiven wekelijks aan. De een heeft al veel kennis van de taal en de Nederlandse gewoontes, de ander is pas kort in ons kikkerland en weet nog van niets. Maar die verschillen maken niet zoveel uit. De sfeer in de groep is goed en daardoor voelen de vrouwen zich gauw op hun gemak. Het is gewoon leerzaam en gezellig! Dat geldt ook voor mij als docent. Het is ook de reden dat ik deze vrijwillige baan al acht jaar koester. Kent u vrouwen voor wie deze conversatieles nuttig - goed - gezellig zou kunnen zijn? Vertel ze dan hierover en/of bel of mail mij voor meer informatie!

(Daarnaast geef ik, omdat er vraag naar is, sinds 2 jaar ook privé-conversatieles. Uiteraard zijn hier andere kosten aan verbonden.)

Sponsors