Kunstschilderen

/Images/chiel.png

Docent: Chiel Nienhuis

Informatie via     Tel. 015 256 0821  
                         E-mail
info@voorhofcreatief.nl
                         Website
http://www.voorhofcreatief.nl/

Elke donderdagavond geef ik in Buurthuis Het Voorhof in Delft van 19:30 tot 22:00 uur schilderles en elke vrijdagmiddag is er van 13:30 tot 16:00 uur tekenles. Deze lessen worden doorlopend van september tot mei gegeven. Beginners en gevorderden werken naast elkaar. Deelname wordt enkel beperkt door het aantal beschikbare plaatsen. Deelnemers komen uit geheel Delft en de bijbehorende regio.
Ik heb bewust gekozen voor kunstschilderen met olieverf. Andere technieken zoals aquarel, acryl en pasteltekenen worden daardoor wel ‘buiten spel gezet’, maar zo leert u veel meer over het gebruik van olieverf. Problemen die opduiken bij het omzetten van het gekozen onderwerp naar een schilderij, worden ‘coachend’ gezamenlijk aangepakt en opgelost. Om alle aspecten van verf- en onderwerpbehandeling goed te kunnen bespreken, kiezen we vooral voor realistisch/figuratief werk. Voor deelnemers met meer ervaring komt ook vrijer werk aan de orde. Die ‘coachende’ aanpak hanteer ik ook bij de tekenlessen bij het opzetten van de tekening en de vorm en detaillering. Getekend wordt met potlood en later ook met kleurpotlood, pastel, etc. Tekenen doen we met behulp van foto’s, bij voorkeur eigen fotomateriaal van de deelnemer. Het verrassende is, dat iedereen na een poosje schilderen en tekenen zichzelf ontdekt en zich zal herkennen in de uitspraak van Marten Toonder's Heer Bommel: “Ik wist niet, dat ik dat in me had!”
Naast de lessen bied ik drie à vier keer per jaar de mogelijkheid om met de groep naar een museum of kunstbeurs te gaan, om met eigen ogen het werk van anderen te bekijken en gebruikte technieken en composities te analyseren. Resultaten van cursisten en verdere info kunt u bekijken op de cursuswebsite
http://www.voorhofcreatief.nl/ Laat u niet afschrikken door de kwaliteit van schilder- en tekenwerk. Bedenk, dat ook deze cursisten meestal binnengekomen zijn met de aarzeling: “Ik wil het proberen, maar ik weet niet of ik het kan!”.

 

Sponsors